مقالات

ترمیم چرم ترک خورده

ترمیم چرم ترک خورده

برای ترمیم چرم ترک خورده چه کاری باید انجام دهیم؟ اگر طرفدار استایل چرمی باشید و پوشاک چرم خریداری می‌کنید، ممکن است تا حالا مشاهده کرده باشید که با گذشت زمان چرم خشک شده و روی آن ترک ایجاد می‌شود. به طور کلی باید گفت که ترک ایجاد شده روی کیف، کفش و یا کاپشن چرمی به طور کامل و عمقی قابل درست شدن نیست؛ اما تا حدود زیادی می‌توان آن را ترمیم و همچنین از ترک خوردن چرم جلوگیری کرد.

 به همین دلیل ما در این مقاله قصد داریم تا به شما عزیزان یاد بدهیم که چگونه می‌توان از ترک خوردن وسایل چرمی جلوگیری کرد و همچنین به شما خواهیم آموخت که ترمیم چرم ترک خورده به چه صورت انجام می‌شود.

چگونه می‌توان از ترک خوردن چرم جلوگیری کرد؟

قبل از این که به مبحث ترمیم چرم ترک خورده بپردازیم، قصد داریم به شما چند ترفند ساده بیاموزیم که با انجام آن‌ها به توانید از ترک خوردن چرم جلوگیری کنید و یا این که ترک خوردن چرم را به تعویق بیندازید.

  1. تا حد امکان از تابش نور خورشید به لباس چرمی خود جلوگیری کنید. در واقع نور خورشید حاوی اشعه فرا بنفش می‌باشد و این اشعه باعث می‌شود تا پیوند بین مولکول‌های چرم شکسته شده و چرم دچار پیری زود رس و ترک شود (تقریبا مکانیسمی شبیه به پوست صورت انسان دارد). در نتیجه باید تا حد امکان از تابش مستقیم و شدید نور خورشید جلوگیری کنید و همچنین البسه و کفش چرمی را در مجاورت منبع گرمازا هم قرار ندهید. پس همیشه سعی کنید که کفش چرمی  را در سایه نگهداری کنید.
  2. رطوبت دشمن چرم است به خصوص اگر چرم طبیعی باشد. پس تا حدی که می‌توانید چرم را در جایی نگهداری کنید که رطوبت بسیار کم باشد. زمانی که از کفش و یا کاپشن چرمی خود استفاده نمی‌کنید آن‌ها را لای کاغذ بپیچید و یا در صورت امکان داخل جعبه بگذارید و آن‌ها را داخل کمد خشک و خنک نگهداری کنید. به این ترتیب کپک فرصت رشد روی وسایل چرمی شما پیدا نخواهد کرد و کالای چرم کیفیت خود را از دست نخواهد داد.
  3. استفاده از صابون و شوینده‌های شیمیایی برای تمیز کردن وسایل چرمی را فراموش کنید. چرا که این مواد تاثیر بسیار نامطلوبی روی چرم داشته و باعث خشک شدن چرم و از بین رفتن رطوبت طبیعی آن می‌شود. در صورتی که از شوینده‌های شیمیایی استفاده کنید کالای چرمی شما مقاوت و استحکام سابق را نخواهد داشت و دچار ترک و حتی سوراخ خواهد شد. برای تمیز کردن کفش یا کاپشن چرمی تنها از یک دستمال پارچه‌ای نرم دار استفاده کنید و آن را روی کفش یا کاپشن بکشید. فراموش نکنید که بعد از پاک شدن لکه‌ها وسیله چرمی را خشک کنید.
  4. هر چند وقت یک بار وسایل چرمی خود را چرب کنید. در حال حاضر روغن‌ها و واکس‌های مخصوص برای چرم وجود دارد. با استفاده از آن‌ها می‌توانید تا حد بسیار زیادی از ترک خوردن وسایل چرمی خود جلوگیری کنید. روغن کاری مرتب چرم باعث می‌شود تا الیاف آن نرم و قابل انعطاف باقی بماند. پس حتما برای نگهداری هر چه بهتر وسایل چرمی روغن و واکس مخصوص چرم استفاده نمایید. در صورتی که به این مواد دسترسی نداشتید، از روغن بچه استفاده کرده و حداقل ماهی یک بار تمام قسمت‌های چرمی کفشتان را چرب کنید.

راه های تمیز کردن کفش جیر را در این بلاگ مشاهده نمایید

حالا که با ترفند‌های جلوگیری از ترک خوردن چرم و نگهداری آن آشنا شده‌اید نوبت آن است که درباره ترمیم چرم ترک خوردهصحبت کنیم. در واقع قصد داریم که مبحث بعدی به شما بگوییم که در صورت ترک خوردن چرم باید چه کرد؟

ترمیم چرم ترک خورده کفش

ترمیم چرم ترک خورده کفش و کاپشن

برای ترمیم چرم ترک خورده کفش و یا ترمیم چرم ترک خورده کاپشن، مراحل زیر را باید انجام داد.

مرحله اول

در اولین قدم برای ترمیم چرم ترک خورده کفش، باید داخل آن را با روزنامه باطله پر کنید. داخل کفش را با روزنامه یا پارچه به گونه‌ای پر کنید که کفش، شکل اصلی خود را حفظ کند. مطمئن شوید که تمام قسمت‌های داخلی کفش (به خصوص نوک آن) با روزنامه کاملا پر شده باشد و فضایی خالی باقی نماند. این کار باعث می‌شود تا کفش‌ها در زمانی که استفاده نمی‌شوند فرم و شکل خود را حفظ کند و همچنین روزنامه رطوبت کفش را جذب کند.

مرحله دوم

با استفاده از مرطوب کننده، روغن و واکس مخصوص چرم، می‌توانید چرم ترک خورده کفش خود را ترمیم کنید. اکثر مرطوب‌ کننده‌های مخصوص کفش مایع بوده و با یک براش مخصوص یا پارچه‌ای کتان روی کفش پخش می‌شود. برای ترمیم چرم ترک خورده، ابتدا مرطوب‌ کننده را به نواحی از کفش که ترک دارد بزنید و سعی کنید تا مرطوب کننده به زیر ترک‌ها برسد تا کفش‌ها بازسازی بشوند.

ترمیم چرم ترک خورده کاپشن

مرحله سوم

در مرحله سوم از ترمیم چرم ترک خوردهباید به سراغ ترک‌ها برویم و جای آن‌ها را پر کنیم. برای این کار یک عدد اسفنج بتونه را برداشته و روی ترک‌ها بمالید تا فضای بین ترک‌های چرم با بتونه پر بشود. بتونه‌ها و یا پرکننده‌های چرم، ترکیب‌ شده با آب می‌باشند و می‌توانند ترک‌هایی با عمق متوسط را ‌بپوشانند. اسفنج حاوی بتونه را به‌ صورت ضربه‌ای روی ترک‌ها بزنید تا کاملاً مواد داخل ترک‌ها قرار بگیرند. اما برای ترک‌های عمیق باید از کاردک نقاشی استفاده کنید و به وسیله آن بتونه را وارد ترک‌ها بکنید تا جایی که سطح چرم یک دست بشود.

برای تمیز کردن کفش سفید این بلاگ را مطالعه نمایید

مرحله چهارم

برای ترمیم چرم ترک خورده پس از بتونه زدن ترک‌ها نوبت به خشک کردن کفش‌ها می‌رسد. بعد از این که کفش‌ها را بتونه زدید اجازه دهید تا بتونه به مدت 30 الی 40 دقیقه کاملا خشک شود. البته زمان خشک شدن کامل بتونه بسته به عمق ترک ممکن است بیشتر یا کمتر شود.

مرحله آخر

قدم آخر برای ترمیم چرم ترک خورده صاف کردن بتونه‌ها با سمباده می‌باشد. به این صورت که بتونه‌ها را با کاغذ سمباده نرم خیلی آرام صاف کنید. سعی کنید برای انجام این کار نهایت دقت و حوصله را به خرج دهید تا به خود کفش آسیبی وارد نشود. سمباده کشی کفش را تا زمانی که سطح بتونه با سطح کفش همسان شوند ادامه دهید. وقتی این کار تمام شد، با دستمالی خشک و تمیز گرد و غبار حاصله از سمباده کشیدن کفش را پاک‌ کنید. به این ترتیب ترمیم چرم ترک خورده تکمیل خواهد شد.

نکته: بعد از اتمام کار خوب است کفش ترمیم شده را واکس بزنید تا رنگ کفش هم یک دست شود.

ترمیم چرم ترک خورده کاپشن

اگر درگیر آدامس روی لباس خود هستید، بلاگ پاک کردن ادامس از لباس را مطالعه نمایید

کلام آخر

از آنجایی که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. توصیه می‌شود که وسایل چرمی را به دور از تابش خورشید و رطوبت هوا و در جای خنک نگهداری کنید. همچنین حداقل ماهی یک بار از مرطوب کننده چرم طبیعی استفاده کنید.

از این که تا پایان این مقاله با ماه همراه بودید از شما سپاس گزاریم و امیدواریم که اطلاعات بسیار مفیدی را در رابطه با ترمیم چرم ترک خورده در اختیار شما عزیزان قرار داده باشیم. همچنین در صورتی که سوالی در این زمینه برای شما وجود داشت، در قسمت نظرها آن را برای ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

آیا نور خورشید باعث ترک خوردن چرم می‌شود؟

بله، به همین دلیل تا حد امکان از تابش نور خورشید به لباس چرمی خود جلوگیری کنید. در واقع نور خورشید حاوی اشعه فرا بنفش می‌باشد و این اشعه باعث می‌شود تا پیوند بین مولکول‌های چرم شکسته شده و چرم دچار پیری زود رس و ترک شود. همچنین البسه و کفش چرمی را در مجاورت منبع گرمازا هم قرار ندهید.

آیا رطوبت باعث ترک خوردن چرم می‌شود؟

رطوبت دشمن چرم است به خصوص اگر چرم طبیعی باشد. پس تا حدی که می‌توانید چرم را در جایی نگهداری کنید که رطوبت بسیار کم باشد. زمانی که از کفش و یا کاپشن چرمی خود استفاده نمی‌کنید آن‌ها را لای کاغذ بپیچید و یا در صورت امکان داخل جعبه بگذارید و آن‌ها را داخل کمد خشک و خنک نگهداری کنید.

آیا چرب کردن کفش در جلوگیری از ترک خوردن آن موثر است؟

بله. به همین دلیل بهتر است هر چند وقت یک بار وسایل چرمی خود را چرب کنید. در حال حاضر روغن‌ها و واکس‌های مخصوص برای چرم وجود دارد. با استفاده از آن‌ها می‌توانید تا حد بسیار زیادی از ترک خوردن وسایل چرمی خود جلوگیری کنید. روغن کاری مرتب چرم باعث می‌شود تا الیاف آن نرم و قابل انعطاف باقی بماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.