رؤیایی که هیچوقت تاریخ انقضا ندارد! شاید این جمله کمی غیرواقعی و عجیب به نظر برسد ولی سنت عروسی و جهیزیه عروس ایرانی رسم و رؤیایی است که هیچوقت تاریخ انقضا ندارد و باید آن را واقعیتی تنیده در تار و پود فرهنگ و سنت ایرانی شمرد. شاید در کلان شهرها کمی از زرق و برق لیست جهیزیه کم شده باشد اما هنوز هم در شهرهای کوچک باور ریشه داری درمورد تدارک جهاز کامل عروس وجود دارد.
اگر خواننده این مقاله هستید باید خدمت شما عرض کنیم که قرار است جایی شبیه به راسته بازار لوازم خانگی شهر را برایتان شبیه سازی کنیم! همانقدر پرهیاهو، رنگ به رنگ و تماشایی و وسوسه آمیز. قصد داریم یک راهنمایی ساده و کاربردی برای آماده سازی لیست جهیزیه کامل عروس برای شما آماده کنیم؛ فقط باید بدانیم عروس، شما هستید یا قرار است برای عروس، خرید کنید؟!
چطور لیست جهیزیه کامل عروس را آماده کنیم؟
قرار است وارد یک ماجراجویی جذاب اما سخت و نفسگیر شوید! قدم اول برای آماده کردن لیست جهیزیه عروس چیست؟ با هم میخوانیم:
مشورت با افراد باتجربه
با افراد باتجربه و مخصوصاً عروسهای قدیمیتر خانواده و فامیل صحبت کنید. اگرچه اقتصاد ایران چندسالی است با تورمی سنگین دست و پنجه نرم میکند، ولی دانستن اینکه فلان یخچال چقدر کارایی دارد یا این برند ماشین لباسشویی چقدر مناسب بودجه شماست، کمک میکند چشم انداز منطقی و درستی برای خرید داشته باشید.
خوبی مشورت و تجربه آموزی از دیگران این است که به شما یادآوری میکنند خرید یک وسیله شاید از نظر شما مهم به نظر برسد ولی میتوانید با کمی صبر و مدیریت بودجه، آن را بعداً تهیه کنید چون قرار نیست با نبودن آن معطل شوید.
خانه من کوچک است یا بزرگ؟
مهمترین نکته بعد از مشورت، درنظر گرفتن متراژ خانه است که زمان خرید جهیزیه عروس ایرانی باید آن را در نظر داشته باشید.
حتماً در شبکههای اجتماعی، فیلم و عکس کافی از خانه نوعروس و داماد و چیدمان لوازم خانگی میبینید و حتی ممکن است بعضی از آنها شما را شگفت زده کند؛ چون به فضای خانه نگاه میکنید و میبینید حجم لوازم بیش از گنجایش خانه است.
پس عاقلانه این است که لیست جهاز طوری آماده شود تا هم از نظر چیدمان و استفاده مفید از فضای داخلی خانه و هم جلوه بصری، تناسب و همخوانی داشته باشد.
بسیار مهم: اگر فعلاً تصمیم دارید اجاره نشین باشید، موضوع جهیزیه کامل عروس مهمتر میشود. بهترین کار این است که به دلیل احتمال جابه جایی و تغییر خانه، خودتان را مجبور به هماهنگی با دوکامیون نکنید! لوازمی را در لیست جهاز داشته باشید که جابه جایی آنها زیاد به شما فشار نیاورد و خطر آسیب و دردسر بعد از آن را برایتان نداشته باشد.
چشم و هم چشمی فامیلی!
بر کسی پوشیده نیست که با وجود تورم سنگین در چرخه اقتصاد ایران، خرید بسیاری از لوازم خانگی به سختی یا با مدیریت ویژه باید انجام شود. بنابراین وقتی میخواهید مقدمات پیش از خرید را انجام دهید فراموش نکنید که لیست جهیزیه ضروری را بنویسید نه لیست متناسب با آداب چشم و هم چشمی در فامیل!
تقسیم خرید بین دو خانواده
اگر برای تدارک لیست خرید جهاز با داماد هماهنگ کردهاید و قرار است بخشی از لوازم را او خریداری کند پس پیشنهاد میکنیم برای مدیریت بهتر و کم شدن استرس، فقط وسایلی را در نظر بگیرید که میدانید برای شروع حتماً باید داشته باشید. عموماً برای خرید جهیزیه، قراری بین دوخانواده جاری میشود و آن، خرید وسایل بزرگ، لوازم چوبی و سرویس خواب، یخچال و گاز، از طرف خانواده داماد است.
ترتیب خرید لیست جهیزیه چطور است؟
همانطور که بالاتر برایتان توضیح دادیم، هدف از آماده کردن لیست وسایل ضروری جهیزیه، اطلاع از لوازم مورد نیاز و بودجه بندی برای خرید است. در ادامه یک فهرست نمونه کوتاه برایتان آماده کردهایم و امیدواریم متناسب با نیاز و بودجهای که دارید لوازم را انتخاب و در لیست خود بگنجانید.
خرید لوازم برقی آشپزخانه
اولین قسمت لیست شما در واقع مهمترین بخش است. البته بعد از هماهنگی هر دو خانواده، خرید این اقلام تقسیم بندی میشود. ناگفته نماند میتوانید طبق تقسیم بندی زیر، مهمتر و مهم را برای خرید مشخص کنید. 10 وسیله برقی مهمتر را در ادامه در نظر بگیرید:
● یخچال و فریز یا ساید بای ساید:
● اجاق گاز و فر
● ماشین لباسشویی
● ماشین ظرفشویی
● مخلوط کن
● آب مرکبات گیری
● گوشت کوب برقی
● ماکروویو
● پلوپز و زودپز
● چرخ گوشت
نکته: برای خرید این لوازم، بودجه 70-90 میلیون تومانی را باید درنظر بگیرید.
27 قلم دیگر هم در گروه لوازم آشپزخانه مهم جا میگیرند. این وسایل کاملاً انتخاب شخصی و متناسب با سرمایه شماست. اگر یک عروس خانم صاحب درآمد شخصی هستید یا بعد از توافق با داماد، امکان خرید این اقلام را دارید آنها را در لیست خرید جهاز عروس بگنجانید.
کباب پز، بخارپز و هواپز، پاپ کرن ساز، ساندویچ ساز، قهوه ساز، ترازوی آشپزخانه، تخم مرغ پز، سالاد ساز، سرخ کن، کتری برقی، میوه خشک کن، تستر، ماست زن، منقل و کباب پز، آب تصفیه کن، آب سردکن، آبمیوه گیری حرفهای، چای ساز، سبزی خردکن، کیک پز، سماور، اسپرسوساز، دسرساز، پیتزاپز، بستنی ساز، آسیاب کن، رنده و خردکن
نکته: برای خرید این لوازم، بودجه حدوداً 60-70 میلیون تومانی را باید در نظر بگیرید.
خرید ظروف آشپزخانه
لیست زیر بزرگترین دغدغه هر عروس و مخصوصاً مادران نوعروسهای عزیز است. عموماً دوست دارند برای شروع زندگی انتخاب و سلیقه منحصربه فردی داشته باشند. شاید لیست نمونه زیر بتواند توجه شما را جلب کند و دوست داشته باشید در لیست جهیزیه خودتان آن را جابدهید.
قهوه جوش، انبر ذغال و سیخ، سیخ چوبی، سرویس قابلمه، سرویس کفگیر و ملاقه استیل، سرویس آبکش استیل، ست تابه دو دسته ، پیمانه فلفل و نمک، سبد تفاله چای، سرویس تابه، سرویس بانکه و حبوبات، سرویس کفگیر و ملاقه تفلون، کفگیر و ملاقه پایه کوتاه، جای آویز دستمال، آویز لیوان، جای اسکاچ، سبدچاقو، زعفران ساب، دستگاه دم کن زعفران برقی، سیرکوب، قالب ژله، وردنه، کفگیر و چنگال چوبی، اسپنددود کن، تخته سبزی و گوشت، سرویس جای ادویه، قالب کیک و شیرینی، فندک آشپزخانه، قیچی آشپزخانه (خرد کردن گوشت و نان)، سرویس چاقوی آشپزخانه، گردو خردکن، شعله پخش کن، جاقاشقی کشویی، جاقاشقی آب چکان، هاون
نکته: برای خرید این لوازم بودجه حدوداً 20 میلیون تومانی را باید درنظر بگیرید.
جهت راهنمایی خرید وسایل پلاستیکی آشپزخانه عروس میتوانید از مقاله سرویس پلاستیک عروس استفاده نمایید
خرید لوازم اتاق خواب
سومین خرید مهم در لیست جهاز عروس هر تازه زوجی، مخصوص اتاق خواب است. این بخش از خانه همیشه نقش ویژهای در زندگی مشترک زوجها بازی میکند و عموماً ترکیبی از واقعیت کلاسیک و دنیای فانتزی آنها را در خود گنجانده است.
برای خرید و تجهیز اتاق خواب لازم نیست به خودتان خیلی سخت بگیرید. اگر نمیخواهید فعلاً هزینه سنگینی را به عهده بگیرید، خرید تخت و یک درآور برای شروع مناسب است.
نکته: برای خرید این بخش از لیست، بودجه حدوداً 10-15 میلیون تومانی را باید در نظر بگیرید.
سرویس حمام و دستشویی
این قسمت از لیست جهیزیه عروس قرار است بهترین بخش خانه شود. پس انتخاب لوازم خوش رنگ و طرح و البته کاربردی نیاز به سلیقه و صرف هزینه و وقت کافی دارد. برای این قسمت لیست، چه چیزهایی لازم است؟
دمپایی حمام و دستشویی، برس توالت شوی، پرده حمام، جاشامپو و قفسه لوازم حمام، هوله حمام مردانه و زنانه، سرویس لگن حمام، لیف حمام زنانه و مردانه، سرویس سطل و لوازم بهداشتی، سبد رخت چرک، سنگ پا، زیرپایی حمام، فرش دور سینک و توالت فرنگی، مخزن مایع دستشویی، جاصابونی، جامسواکی
نکته: برای خرید این بخش از لیست، بودجه حدوداً 2-3 میلیون تومانی را باید در نظر بگیرید.
خرید لوازم هال و پذیرایی
بدون شک هال و پذیرایی هرخانه، حتی اگر نقلی و جمع و جور باشد، ویترین آن خانه به حساب میآید. هرچه قدر اتاق خواب و آشپزخانه، فضایی خصوصی و دور از دسترس غریبه است، هال یک خانه، نمایشی از صمیمیت و تعامل اعضای یک خانواده با هم به شمار میرود.
اگر هنوز لیست کامل جهاز عروس را آماده نکردهاید و نیاز به همفکری بیشتری دارید، شاید پیشنهادات ما نظرتان را جلب کند.
مبلمان راحتی، میز ناهارخوری، مبلمان پذیرایی، پاف و اتومان، فرش (متناسب با متراژ سالن درصورتیکه مایل به انداختن فرش باشید)، انواع مجسمه، آینه در اندازههای مختلف (قدی و دیواری)، تزئیات کوچک برای پرکردن کنجهای سالن، گلدان (درصورتیکه بخشی از سالن برای پاسیو در نظر گرفته شده است میتوانید گلدان بیشتری در نظر بگیرید)، بوفه، لوستر، آباژور، تابلو یا تابلو فرش یا قابهای تزئینی کوچک، آینه و شمعدان، ساعت تزئینی، ساعت دیواری و رومیزی، سرویس صوتی و تصویری (تلویزیون و رادیو ضبط)، چراغهای تزئینی یا شمعهای معطر، ترولی خانگی
نکته: برای خرید این بخش از لیست جهیزیه، بودجه حدوداً 100-150 میلیون تومانی را باید در نظر بگیرید.
چک لیست جهیزیه پیش از رفتن به بازار
حالا میتوانید برای دور آخر، لیست جهاز کامل عروس را مرور کنید تا چیز مهمی را از قلم نینداخته باشید. در چک لیست شما این موارد نباید از قلم افتاده باشد:
● وسایل برقی مورد نیاز خانه جدید
● سرویس اتاق خواب
● وسایل پلاستیکی سرویس بهداشتی و حمام
● لیست لوازم آشپرخانه
● ملزومات جانبی و کمتر مهم جهیزیه
● سرویس چوب عروس
● فهرست مواد شوینده مورد نیاز
پس از پایان خرید جهیزیه نوبت به چیدمان تزیین وسایل خریداری شده می رسد. یه شما پیشنهاد میکنیم به مقاله تزیین جهیزیه عروس هم مراجعه نمایید تا با ایده های جدید آشنا شوید.
سخن ما با شما تازه عروس و دامادها
میخواهیم یک خواهش دوستانه از ما را به عنوان پایان بندی این مقاله بپذیرید؛ قانع و دقیق باشید! برای آماده کردن لیست جهیزیه قرار نیست با کسی مسابقه بدهید و فقط خودتان هستید و خودتان؛ عروس و داماد. بنابراین پیشنهاد میکنیم هر برنامهای که میچینید متناسب با بودجه بندی، متراژ خانه و در نهایت نگاه دونفره خودتان به زندگی مشترک باشد.
در پایان آرزو میکنیم وقتی سرویس جهاز عروس را در خانه آرزوهایتان میچینید، قلبی آرام و دلی خوش داشته باشید و از تک تک این لوازم با دل خوش استفاده کنید. زندگی کوتاه است و باید قدر آن را دانست. خوشبخت و تندرست باشید!
فقط همه چی صورتی باشه برای خرید جهیزیه آشپزخانه😍
چشم حتما 🙂