مقالات

10 روش ساده و خانگی برای پاک کردن لکه خون

پاک کردن لکه خون

بی مقدمه برویم سر اصل مطلب و از مصائب «لکه» ها روی اسباب و اثاثیه منزل حرف بزنیم. واقعاً قرار نیست هیچوقت از شر این موذی‌های غیرمنتظره خلاص شویم؟! هرچقدر هم آدم دقیق، تمیز و نکته سنجی باشیم انگار همزیستی با انواع لکه‌های ریز و درشت در زندگی بخشی از سرنوشت ما شده است. جالب اینجاست که از بین همه لکه‌ها، پاک کردن لکه خون یک مأموریت تمام نشدنی است که از فرط تکراری و آشنا بودن، آن را جزئی از خودمان میدانیم نه بخشی از امور خانه داری.

پس وقتی لکه‌های خون تااین حد با ما صمیمی شده‌اند، بهتر نیست ما هم دیگر عصبانی و دلسرد نباشیم و هوشمندانه‌تر با آنها روبه رو شویم؟ شاید این مقاله بتواند آداب از بین بردن لکه خون را با شما در میان بگذارد! به صرف ده دقیقه وقت، می‌ارزد.

از بین هشت لکه معروفی که عموماً سطوح پارچه‌ای را بدرنگ می‌کند و ممکن است ماندگاری طولانی یا همیشگی داشته باشد، لکه خون از جمله دردسرهایی است که وقتی روی لباس یا هرپارچه دیگری می‌نشیند، می‌تواند باعث ترس، نگرانی و کلافگی شما می‌شود.

اما این هشت لکه دقیقاً کدام هستند؟

  • لکه آدامس
  • لکه لوازم آرایشی
  • لکه آبمیوه
  • لکه بستنی و شکلات
  • لکه رنگ یا لاک یا روغن
  • لکه خون
  • لکه عطر

 

مقاله پیشنهادی : بهترین روش‌های تمیز کردن مبل مخمل

 

آیا پاک کردن لکه خون دردسر خاصی دارد؟

پاک کردن لکه خون

برای پاک کردن لکه خون از لباس دقیقاً باید چه ترفندی را سوار کرد؟ ممکن است شما فرد خوش شانسی باشید و از پس لکه‌های دیگر بربیایید، ولی این لکه‌های خون می‌توانند یک انرژی سوز کامل باشند و روز خوش شما را برای چند ساعت تیره و تار کنند. ما پیشنهاد می‌کنیم زیاد شلوغش نکنید و فقط چند راهکار خانگی زیر را برای کنترل پیشروی لک و مهار آن پیاده کنید:

  • زدودن لکه با آب سرد

اولین، مفیدترین و مطمئن‌ترین روش از بین بردن لکه خون، شست و شو با آب کاملاً سرد است. اگر لکه تازه است و مدت کوتاهی از ظاهر شدنش روی سطوح پارچه می‌گذرد، بلافاصله آن را یا زیر شیر آب سرد بگیرید یا با یک دستمال مرطوب خنک، سطح آلوده را دستمال بکشید. لزومی ندارد از هیچ ماده شوینده‌ای استفاده کنید. با کمی مالیدن زیر آب سرد، ماجرا تمام می‌شود.

  • از بین بردن لکه با آب و صابون

این روش هم از جمله رایج‌ترین ترفندهای زدودن لکه خون است و با هرنوع صابونی، گره از کار شما باز می‌شود. بعد از اینکه سطح لکه دار شده را زیر آب سرد گرفتید، برای پاک کردن لکه خون کمی صابون بمالید تاجاییکه کف کند. زمانی نتیجه می‌گیرید که این کار را چندبار تکرار کنید. دقت کنید هربار باید با آب سرد شست و شو دهید و دوباره صابون را روی لکه بمالید؛ در اینصورت محو شدن تدریجی لکه را خواهید دید.

نکته: پارچه‌هایی که از جنس کتان و پنبه هستند درصورت لکه دار شدن بااین روش پاکسازی می‌شوند. بهتر است پارچه را پشت و رو کنید تا لکه خون به سطح بیرونی نرسد. همچنین از چلاندن و مالیدن بیش از اندازه پارچه‌های حریری خودداری کنید.

 

مقاله پیشنهادی : بهترین راه‌کارها برای از بین بردن لکه چربی لباس

 

  • محو کردن لکه با هیدروژن پراکسید

پاک کردن لکه خون

محلول هیدروژن پراکسید (آب اکسیژنه) را می‌توانید از هر مرکز خرید و فروشگاهی بخرید. این محلول بی رنگ از جمله قوی‌ترین سفیدکننده‌ها به حساب می‌آید. برای اثرگذاری بهتر لازم است مقدار کمی از آن را مستقیم روی لکه بریزید. کافی است چند دقیقه صبرکنید تا فرایند محو شدن لکه انجام شود. در مرحله آخر می‌توانید پارچه را با آب بشویید.

⇐ ناگفته نماند که محلول هیدروژن پراکسید قابلیت زدودن انواع لکه‌ها روی سطوح پارچه‌ای را دارد.

  • لکه خون و آب لیمو و نور خورشید

برای پاک کردن لکه خون از لباس چند دقیقه آن را در ظرف آب سرد بخوابانید. درمرحله بعد لازم است پارچه را همراه با دو فنجان آب لیمو و نصف فنجان نمک، داخل کیسه زیپ دار رها کنید به طوری که طی ده دقیقه بتوانید نقطه لک شده را آرام ماساژ بدهید.

حالا می‌توانید لباس را در بیاورید و زیر تابش نور خورشید، آویزان کنید. فراموش نکنید که درصورت محو شدن کامل لکه، باید دوباره پارچه را با آب بشویید تا اثرات آب لیمو و نمک از تار و پود آن محو شود.

نکته: این روش به دلیل قدرت آب لیمو و نمک برای پارچه‌هایی با بافت ابریشمی و حریر مناسب نیست.

  • از بین بردن لکه با جوش شیرین

از بین بردن لکه خون قدیمی با این ترفند ممکن است. پس از خیس کردن سطح لک شده، نصف قاشق چای خوری جوش شیرین را روی آن بریزید و چند دقیقه صبر کنید. سپس زیر شیر آب سرد بگیرید و پارچه را آرام ماساژ بدهید.

  • لکه خون و سرکه

پاک کردن لکه خون

کافی است مقداری سرکه سفید را روی سطح لکه دار شده بریزید و 10-15 دقیقه صبر کنید. حالا می‌توانید در مرحله بعدی از یک دستمال تمیز کمک بگیرید و لکه را به تدریج از روی پارچه بردارید. فراموش نکنید که حتماً نقطه مورد نظر را زیر آب سرد بگیرید تا محوشدگی کامل انجام شود.

⇐ خوب است بدانید که معمولاً روش‌های لکه زدایی را برای زدودن کامل لکه از سطح پارچه، تکرار می‌کنند.

مهم: این روش را برای از بین بردن لکه خون قدیمی توصیه نمی‌کنیم. سرکه سفید قدرت پاک کنندگی لکه خون تازه و نهایتاً 24 ساعت گذشته را دارد.

 

مقاله پیشنهادی : شیوه‌های تميز كردن چدن اجاق گاز

 

  • لکه زدایی با نوشابه سیاه

اگر سرگرم لذت بردن از مهمانی هستید و دسترسی به مواد پاک کننده بالا را ندارید، می‌توانید به راحتی از سهمیه نوشابه سیاه کنار غذایتان برای پاک کردن لکه خون استفاده کنید. پس از گذشت پنج دقیقه خیس خوردن لکه با نوشیدنی‌تان، آن را آبکشی کنید.

  • گرفتن لکه خون با آمونیاک

آمونیاک به راحتی می‌تواند لکه خون، عرق و ادرار را محو کند. کمی از این محلول رقیق شده را روی نقطه لکه دار شده بریزید و پس از چند دقیقه، آهسته با آب سرد بشویید.

  • اسپری دبلیو دی ۴۰

این ماده یکی از پرکاربردترین ابزارهای موجود در هرخانه و کارگاه و تعمیرگاه است. کافی است آن را روی لکه، اسپری و چند دقیقه صبر کنید. در مرحله آخر پارچه را آهسته با آب بشویید. از این ماده برای گرفتن لکه رژ لب، خاک، روغن و جوهر هم استفاده می‌شود.

⇐ یادآوری می‌کنیم که پاک کردن لکه خون تازه، نیازی به صبرکردن ندارد.

  • محو کردن لکه با نشاسته ذرت

محوکردن لکه با نشاسته ذرت

این ترفند هم روی لکه‌های تازه جواب می‌دهد. پس از ترکیب نشاسته با آب، ماده خمیری شکل را روی سطح لکه پخش کنید و به آرامی ماساژ بدهید. حالا نوبت آن رسیده است که پارچه را زیر نور خورشید قرار دهید تا سطح مورد نظر خشک شود. بعد از خشک شدن می‌توانید ماده را از روی پارچه جدا کنید.

 

محصول پیشنهادی : ترفندهای اساسی برای تميز كردن هود آشپزخانه

 

خلاصه آنکه…

با انجام یکی از راهکارهای بالا می‌توانید لکه‌های آزاردهنده‌ای مثل خون را مهار کنید. حتی پاک کردن لکه خون قدیمی هم به راحتی با انتخاب چند روش بالا، شدنی است. امیدواریم زندگی هیچ کسی درگیر لکه‌های ماندگار آزاردهنده نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.