مقالات

گرفتن پرز لباس و راه های جلوگیری پرز گرفتن آن

گرفتن پرز لباس

گرفتن پرز لباس یکی از دغدغه های روزانه ما می‌باشد. پرز گرفتن لباس مخصوصا لباس‌های مشکی که معمولا در دسته لباس‌های رسمی ما قرار دارند و برای رفتن به سرکار و مجالس مهمانی آن ها را می پوشیم واقعا آزاردهنده می‌باشد. بنابر این ما سعی داشتیم تا روش‌های گرفتن پرز لباس و راهکار های جلوگیری از پرز گرفتن لباس را در این مقاله برای شما عزیزان آماده کنیم تا از این دردسر همیشگی رها شوید.

علت پرز گرفتن لباس

از مهم‌ترین و متداولترین دلایل پرز گرفتن لباس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 استفاده مداوم از لباس

اگر شما عادت دارید که از یک لباس بارها و بارها استفاده کنید در نتیجه لازم است تا آن را مدام بشویید این مسئله موجب می‌شود تا فشار زیادی به بافت لباس وارد گردد در نتیجه رفته رفته الیاف و تار و پود لباس پاره شده و لباس پرز می‌گیرد. بنابراین بهتر است در این مورد قبل از آنکه مجبور به گرفتن پرز لباس شوید سعی کنید تا حد امکان کمتر از یک نوع لباس استفاده کنید و به بافت لباستان استراحت دهید.

شستن نادرست لباس

اگر شما نیز از آن دسته از افرادی هستید که به شستن مداوم لباس عادت دارند باید بگوییم جای تعجبی ندارد که لباس‌هایتان در زمانی کوتاه پرز می‌دهند و موجب رنجش خاطر شما می‌شوند. اصلی‌ترین علت پرز گرفتن لباس در لباسشویی، استفاده از شوینده‌های نامناسب بافت لباس و همچنین عدم استفاده از نرم کننده لباس می‌باشد.

تکرار مداوم این اشتباه به بافت لباس شما آسیب می‌زند و رفته رفته موجب پوسیدگی بافت و پرزدادن لباس می‌شود. برای گرفتن پرز لباس در لباسشویی بهتر است سعی کنید لباس‌ها را با فاصله بیشتری بشویید و در هنگام شستشو حتماً از مایع نرم کننده لباس استفاده کنید و به جای استفاده از پودر سعی کنید مایع لباسشویی را در نظر داشته باشید. همچنین باید بدانید برخی از بافت‌های لباس به دلیل قرار گرفتن در مرحله خشک کن لباسشویی و اصطکاک با لباس‌های دیگر نیز پرز می‌دهند.

در صورتی که با آدامس چسبیده به لباس مواجه شدیم چه کاری انجام دهیم؟ بلاگ پاک کردن ادامس از لباس پاسخ این سوال را به شما می‌دهد

اصطکاک لباس با سطوح

یکی دیگر از دلایلی که شما را مجبور به گرفتن پرز لباس می‌کند، اصطکاک لباس با سطوح مختلف می‌باشد. دیوار، میز ، صندلی، فرش و غیره همگی می‌توانند از عوامل پرز دادن لباس باشند اگر هم توجه کرده باشید بیشترین نواحی لباس که دائماً با سطوح در تماس می‌باشند مانند آرنج ها، پشت لباس و قسمت پایین آستین ها بیشتر دچار پرز می‌شوند.

جنس الیاف نامناسب لباس

لباس‌هایی که الیاف آنها تراکم بافت استاندارد داشته و مرغوب می‌باشند کمتر در معرض پرزگرفتن قرار می‌گیرند. هرچه طول الیاف لباس کوتاه تر باشد و لباس دارای بافت با تراکم کمتری باشد بیشتر پرز می‌گیرد.

گرفتن پرز لباس

راه های گرفتن پرز لباس

برای گرفتن پرز باتوجه به بافت لباس و جنس پارچه آن می‌توانید با استفاده از یکی از روش‌های نحوه گرفتن پرز لباس که در زیر برایتان آورده‌ایم این کار را انجام دهید:

روش گرفتن پرز از لباس با قیچی

یکی از روش‌های گرفتن پرز لباس که به کمک آن می‌توانید به راحتی پرزهای لباس خود را  از بین ببرید بدون آن که بافت لباس دچار آسیب شود استفاده از قیچی می‌باشد. برای این کار مراحل زیر را طی کنید:

  1. ابتدا لباس خود را بر روی سطحی صاف پهن کنید تا تسلط شما بیشتر باشد
  2. با استفاده از قیچی ظریف و تیز مانند قیچی ابرو به آرامی تمامی پرزها را از پایه ترین قسمت آنها قیچی کنید
  3. سعی کنید قیچی موازی با سطح لباس شما قرار بگیرد و دقت داشته باشید بافت اصلی لباس را قیچی نکنید
  4. پرزها را دور بریزید تا دوباره به لباس شما نچسبند
  5. در انتها دستان خود را کمی خیس کنید و بر روی لباستان بکشید تا کرک‌های باقی مانده و اضافی نیز جدا شوند.

استفاده از این روش برای گرفتن پرز بسیار زمان بر می‌باشد و به دقت بالایی نیاز دارد.

برای از بین بردن چربی روی لباس، بلاگ بهترین راه‌کارها برای از بین بردن لکه چربی لباس را مطالعه نمایید

گرفتن پرز لباس با تیغ

عمومی‌ترین راه حل پرز گرفتن لباس استفاده از ژیلت یا خودتراش اصلاح می‌باشد که به طرز چشمگیری در گرفتن پرز در کنار از بین بردن کرک‌های اضافی تاثیرگذار است.

  1. لباس خود را بر روی یک سطح صاف و سفت پهن کنید (به گونه ای که لباس لیز نخورده و جا به جا نشود)
  2. توجه داشته باشید که لباس شما چروکیده یا تابدار بر روی سطح قرار نگیرد
  3. با یک دست خود قسمتی لباس بالای پرزها را محکم بگیرید تا لباس شما تکان نخورد.
  4. با استفاده از یک ژیلت یا خودتراش به آرامی و با دقت آن را بر روی پرزها بکشید تا به آرامی حذف شوند
  5. این کار را بهتر است که از بالا به پایین و در یک جهت، با دقت و به آرامی انجام دهید.
  6. پرزها را جمع کنید تا به لباس نچسبند

برای گرفتن پرز لباس مشکی نیز می‌توانید از این روش استفاده کنید.

گرفتن پرز لباس با غلتک چسبی

این یکی از آسان‌ترین روش‌های گرفتن پرز محسوب می‌شود چرا که انواع متنوع غلتک‌های چسبی مخصوص پرزگیری لباس در بازار موجود هستند. با کشیدن این غلتک‌ها بر روی لباس پرزهای سطح لباس به قسمت چسبنده غلتک چسبیده و جدا می‌شوند و هرگاه که سطح چسب از پرز و کرک پر شد می‌توانید چسب رویی را جدا کرده و دور بی اندازید و از چسب جدید که در زیر آن قرار دارد استفاده کنید.

این روش برای گرفتن پرز از لباس مشکی و گرفتن پرز لباس مخمل نیز توصیه می‌شود.

گرفتن پرز لباس

گرفتن پرزهای لباس با چسب

 شما می‌توانید با استفاده از چسب نواری پرزهای سطح لباس خود را جدا کنید.

برای این کار تکه ای از چسب را بر روی نواحی پرزدار لباس بکشید تا پرزهارا به خود جذب کند. هرچه چسبندگی چسب بیشتر باشد با یک حرکت سریع می‌توانید دستتان را بلند کرده و تمامی پرزها را جدا کنید.

از این روش می‌توانید برای گرفتن پرز بافتنی و گرفتن پرز لباس کاموایی نیز استفاده کنید.

رول پرزگیر 20 برگ ، محصول پیشنهادی کالامان به شما عزیزان در مسیر گرفتن پرز لباس می‌باشد

گرفتن پرز لباس با سرکه

سرکه می‌تواند پرزهای لباس شما را از بین ببرد و همچنین لکه‌های پاک نشدنی را نیز محو کند. برای این کار بهتر است یک چهارم پیمانه از سرکه را با مایع شست و شو لباس ترکیب کرده و لباس خود را با آن بشویید.

گرفتن پرز روی لباس با سنگ پا یا سوهان

 سوهان پا یا همان سنگ پا می‌تواند در گرفتن پرز موثر باشد به این شکل که باید آن را با دقت و به آرامی بر روی لباس بکشید تا پرزهای لباس را جدا کند. حرکات سریع و با فشار موجب آسیب به بافت لباس می‌شود.

طرز گرفتن پرز لباس با ماهوت پاک کن

برای این کار ماهوت پاک کن را به آرامی بر روی پرزهای لباس بکشید تا از بین بروند.

طریقه گرفتن پرز لباس با شانه

برای گرفتن پرز لباس در این روش شانه‌ای با دندانه‌های ریز را از سمت بالا لباس به سمت پایین آن به آرامی و با دقت بر روی پرزهای سطح لباس خود بکشید تا تمامی پرزها جمع شوند سپس پرزها را از میان دندانه‌های شانه جدا کنید.

گرفتن پرز لباس

چگونه از پرز گرفتن لباس جلوگیری کنیم

با رعایت نکاتی که که در این بخش درباره برای جلوگیری از پرز گرفتن لباس مشکی و سایر مختلف بافت لباس برای شما قرار دادیم می‌توانید تا حد زیادی از پرزدار شدن لباس جلوگیری کنید:

  • لباس خود را هرگز با آب داغ و یا بسیار گرم نشویید چرا که موجب می‌شود بافت لباس شما به پوسیدگی نزدیکتر شود. بهتر است در شست و شوی لباس از آب ولرم استفاده کنید.
  • پیشنهاد می کنید لباس خود را در کاور های مخصوص قرار دهید تا در هنگام آویزان کردن آنها از تماس و اصطکاک با سایر لباس‌ها جلوگیری شود.
  • سعی کنید پس از شست و شوی لباس خود آن را نچلانید. این کار باعث می‌شود بافت و تار و پود لباس شما کش آمده و مستعد پرز گرفتن شود.
  • به سطوح سخت مانند صندلی و دیوار کمتر تکیه بدهید تا از پرز دادن ناشی از اصطکاک لباس جلوگیری کنید.
  • سعی کنید کمتر از کوله و کیف رو دوشی استفاده کنید.
  • اگر برایتان مقدور است لباس‌هایی را که بیشتر مستعد پرز گرفتن هستند را به آرامی و با دست بشویید.

پرزگیر لباس و مبلمان ویزارد ، محصول پیشنهادی کالامان به شما عزیزان، برای از بین بردن پرز روی لباس می‌باشد

سخن پایانی

 در این مقاله برای شما همراهان عزیز روش‌هایی برای گرفتن پرز لباس را آموزش دادیم و به نکاتی در رابطه با روش‌های جلوگیری از پرزگرفتن لباس اشاره کردیم. امیدواریم توانسته باشیم به شما در گرفتن پرز لباس‌های خود کمک کرده باشیم. اگر به غیر از روش‌های ذکر شده در این مقاله روشی برای گرفتن پرز لباس می‌دانید خوشحال می‌شویم آن را با ما و سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید.

1 دیدگاه در “گرفتن پرز لباس و راه های جلوگیری پرز گرفتن آن

  1. مهنا گفت:

    ممنونم از اطلاعات خوب و کامل واقعا مفید بود وقشنگ🤍

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *